New Link konferencija za nekretnine

New Link konferencija za nekretnine

U Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu 4. listopada 2018. godine, u organizaciji Njuškala, održana je treća New Link konferencija za nekretnine s regionalnim utjecajem, kojoj je prisustvovao i Vala Estate tim.

Predavanja su održali ponajbolji strani i domaći stručnjaci iz područja posredovanja nekretninama, arhitekture, urbanizma te srodnih grana gospodarstva, a područja koja su svojim izlaganjima obuhvatili od značajne su važnosti za razvoj tržišta nekretnina u Hrvatskoj.

Od brojnih uglednih izlagača svakako bi istaknuli Briana Meiera, jednog od najpoznatijih i najuspješnijih agenata te osnivača i glavnog direktora Meier tima u najmoćnijoj agenciji za nekretnine u New Yorku, Corcoran Grupi. Brian, koji je pomogao nekim od najpoznatijih glazbenih ili filmskih zvijezda, poput Danny DeVita, Carly Simon ili A$AP Rockya, podijelio je s nama svoje iskustvo o tome kako je prodavati ili kupovati stanove za neke od najzahtjevnijih klijenata na svijetu, s ugovorima koji ruše rekorde u broju nula.

Osim iskustava iz jedne od najuglednijih svjetskih agencija za nekretnine, urbanist i bivši političar Morten Kabell, poznatiji i kao gradonačelnik Kopenhagena koji je na posao dolazio biciklom, na konferenciji je prezentirao i skandinavsku filozofiju biciklističkog urbanizma kao forme za stvaranje gradova ugodnih za život i po mjeri čovjeka.

Hrvatski kontekst svjetskim temama dali su brojni domaći predavači, pa je tako Robert Pokrovac iz Erste nekretnina govorio o perspektivi novog građevinskog ciklusa u Hrvatskoj, a kroz dva konferencijska panela razgovaralo se i o tome je li moguć održivi razvoj hrvatskog tržišta za nekretnine i koji je potencijal razvoja građevinskog tržišta u manjim sredinama.

Damjan Geber prenio je iskustva agencije Brigada o tome kako percepcija i imidž kvarta utječu na cijenu nekretnine, dok se Marko Dabrović iz arhitektonskog studija 3LHD, na primjeru Rovinja osvrnuo na arhitekturu kao podlogu za stvaranje urbane javne infrastrukture i novih, kvalitetnih sadržaja za stanovnike i goste.

Prezentirani sadržaji i diskusije, kao i cjelokupna organizacija konferencije, bili su iznimni te smo sigurni kako će ovo vrijedno iskustvo pridonijeti daljnjem rastu naše agencije i konačno onome što nam je i najbitnije, zadovoljstvu naših klijenata.

Više o konferenciji na: http://www.newlinkconference.hr/