CRIKVENIČKA RIVIJERA - cjelogodišnje turističko odredište

CRIKVENIČKA RIVIJERA - cjelogodišnje turističko odredište

    Ukoliko razmišljate o tome da kupite nekretninu za odmor i još niste sigurni koja lokacija najbolje udovoljava vašim željama i potrebama, dopustite da vam ukratko prezentiramo atraktivnu cjelogodišnju destinaciju, koja će vam zaintrigirati duh i tijelo i ispuniti svaki osjetni pupoljak senzacijom mira i zadovoljstva.

     Crikveničku rivijeru čini niz šarmantnih malih turističkih mjesta: Jadranovo, Dramalj, Crikvenica i Selce, koja su urbanistički gotovo spojena te su većim dijelom povezana predivnom priobalnom šetnicom duž koje se nalaze brojne pješčane i šljunkovite plaže s mnoštvom  mediteranskog raslinja, koje pruža prirodnu zaštitu za vrijeme dugih sunčanih sati.

     Osim obilja sunca, lijepih i urednih plaža te zaleđa punog zelenila sa savršenom klimom koja osvježava ljeti, Crikvenička Rivijera ima osebujni identitet kojem doprinose i vrijedni tragovi Antike, muzeji i galerije, fina hrana, vino te gostoljubivi ljudi privrženi turistima, moru i ribarstvu. Svako od mjesta ima svoju unikatnu tradiciju i ponudu pa posjetioci dane mogu ispunit šetnjama uz more i planinarenjem okolicom, bavljenjem raznovrsnim sportovima na moru i kopnu, provodom na ribarskim feštama, plesom i zabavom na hotelskim terasama i noćnim klubovima, uživanjem u gastronomskim specijalitetima, izletima brodovima i autobusima u bližu i dalju okolicu te lovu i ribolovu.

     Za one romantičnog duha tu je i poznata Ljubavna cestica, zasigurno najljepša šetnica na crikveničkom području. Nastala je još ranih tridesetih godina 20.  stoljeća, a naziv je dobila zbog mnogih zaljubljenih pogleda koje tamo možete sresti. Duga je 8 kilometara u sklopu kojih ćete uživati u simbiozu prirode i kulturno – povijesne baštine, ali i probuditi svoja osjetila, bilo da zaljubljeno gledate u voljenu osobu držeći je za ruku, osluškujete morske valove ili pak uživate u mirisu mediteranskog bilja.

     Da ne bi mislili kako je Crikvenička Rivijera samo ljetovalište, treba istaknuti i njezinu bogatu turističku ponudu tijekom zimskih mjeseci, kada se održavaju raskošne karnevalske svečanosti u siječnju i veljači, a  jedna je i od najpoznatijih lječilišnih destinacija u Hrvatskoj, što joj osigurava visoku posjećenost tijekom cijele godine.   Iznimno povoljna klima, blage zime, povoljna zračna strujanja bogata morskim aerosolom uvjetovala su da Crikvenica već 1906. godine bude proglašena lječilištem, a prepoznate vrijednosti balneo - klimato i thalassotherapije uvjetovale su osnivanje i razvoj niza lječilišnih ustanova među kojima je najznačajnija Thalassotherapija.

     Kada se svemu ovome pribroji i blizina zračne luke na otoku Krku te dobra cestovna i željeznička povezanost sa srednjom Europom, ne čudi što je Crikvenička rivijera već više od sto godina omiljeno turističko odredište - nadamo se da će postati i vaše!