Božićno uređenje doma

Božićno uređenje doma

Božić je pred nama i blagdansko ludilo je na vrhuncu. Ako svoj dom još niste, a želite urediti tako da zrači toplinom i božićnim duhom, krajnje je vrijeme da pođete u nabavku ukrasa i dekoracija ili da ih možda izradite u vlastitom aranžmanu.

Da bismo vam s uređenjem pomogli, dati ćemo vam nekoliko prijedloga i smjernica.

Ako ove godine želite nove kuglice za bor predlažemo vam da, umjesto da kupite nove, iskoristiti stare kuglice koje su vam dosadile. Možete tako izrezati trakice od novina, polijepiti ih na kuglicu i zatim kuglicu posipati šljokicama.

Još jedna ideja za izradu kuglica je kombinacija špage ili konca, balona i ljepila. Oko napuhanog balona namotajte špagu ili konac i premažite je ljepilom, a nakon što se ljepilo osuši, probušite balon imate novu jedinstvenu kuglicu. Za kraj je također možete ukrasiti šljokicama ili ako je većih dimenzija unutar kugle možete ugurati lampice.

Kao dekoraciju za bor možete iskoristiti i češere ili sušene naranče, a ljubiteljima tradicionalnih ukrasa preporučamo licitarska srca.

Ako niste nakloni tradicionalnim ukrasima, umjesto klasičnog bora možete napraviti bor od drvenih grana. Grane paralelno poredajte od najduže prema najkraćoj i povežite ih špagom. Zatim ih objesite to na zid i imate svoj novi bor koji također po želji možete okititi. Da biste dodatno odstupili od klasike, poigrajte se i neuobičajenim bojama, materijalima i oblicima blagdanskih dekoracija, no pritom se držite određene teme kako biste izbjegli kič.

Vodite se i time da je cilj blagdanskog dekoriranja naglasiti slavljeničko raspoloženje te unijeti dodatnu toplinu i doživljaj čarobnog Božića u dom pa se stoga pri odabiru stila i dekoracija vodite vlastitim željama i osjećajima.

Sretan Božić želim vam Vala Estate!